Tentoonstellingen in de bib

 

Toon wat ik zie

Op 16 juni 2017 besteedt stad Genk aandacht aan de Wereldvluchtelingendag. In kader daarvan organiseert de Bibliotheek deze tentoonstelling i.s.m. dienst Diversiteit en Gelijke Kansen. Het brengt de wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld.

Pagina Inhoud

Over vrouwelijke vluchtelingen zien we maar bitter weinig in de media. Als er al iets verschijnt, komen voornamelijk stereotypes aan bod. De vrouwen worden afgeschilderd als kwetsbaar, zorgend en afhankelijk. Maar de werkelijkheid is kleurrijker, ingewikkelder en ook veel boeiender. 

‘Toon wat ik zie’ brengt die veelzijdigheid en nuance in beeld.

De fototentoonstelling is het resultaat van een sociaal-artistiek project waaraan acht vrouwen deelnamen. Vier duo’s, telkens bestaande uit een gevluchte vrouw en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen. Dat werd vertaald in een reeks foto’s.

De nadruk ligt niet op het verhaal achter de vluchteling of op de herkomst van de vrouwen, maar wel op wat ze zelf willen vertellen. Waar ze van houden, hoe de maatschappij op hen reageert, hun (hoge) opleiding enzovoort. 

 

Expo Toon wat ik zie

De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld

1 juni tot 1 juli 2017 – Galerij 3de verdieping Bibliotheek

 

Met dank aan VIVA-SVV