Digitale collecties

 

Digitale collecties

 

Databanken

Een schat aan informatie!

 

databanken 

Via de databanken die je in de bib kan raadplegen, kan je informatie opzoeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. De computers met de databanken vind je op de eerste verdieping en in het Atrium op de leestafel. Je vindt de link ook op de pc's in het Portaal.  Klik hier voor een overzicht. Vergeet niet dat je de databanken enkel in de bib kan raadplegen! Behalve het krantenarchief van Gopress, dat kan je ook thuis via je Mijn Bibliotheek account raadplegen.

 

Vragen? Aarzel niet om een medewerker aan te spreken.

 

 

 

 

E-fundels

 

Fundels logo 2

Je kan al een tijdje in de bib terecht om Fundels te ontdekken én te ontlenen. Fundels staat voor ‘bundels vol fun’! Het zijn prentenboeken, aangevuld met een interactieve online variant, met als doel het taalgevoel van jonge kinderen te stimuleren. Het prentenboek zelf wordt gedigitaliseerd tot een soort e-boek voor kinderen, vergezeld van spelletjes, didactische hulpmiddelen en oefeningen. Kinderen kunnen Fundels uittesten in de bib of samen met een reader uitlenen om er thuis verder mee aan de slag te gaan.

Nu kan je ook Fundels via je tablet ontlenen. Geschikt voor zowel iOS als Android. Via het stappenplan kom je te weten hoe het werkt.

Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

 

 

 

 

E-boeken

 

Je kan de beschikbare e-boeken momenteel enkel uitlenen via de E-readers van de bibliotheek.

Om het overzicht te bekijken en een e-reader aan te vragen klik hier.