Bibit-app

Onze fonkelnieuwe app BIBIT Genk is een manier om met tablets of smartphones de bib en ons aanbod te leren kennen, op maat van middelbare scholieren van 12 tot 15. Een primeur voor Limburg, en helemaal op Genkse maat gesneden qua vormgeving en inhoud!

WAT?
BIBIT Genk is een gratis app waarmee jongeren individueel of in groepsverband de bib ontdekken. De app kan via Google Play of via App Store gedownload worden.

Bibit Genk app 1

HOEZO?
De app loodst je met een tablet of smartphone doorheen de bib.Je kiest een personage of maakt er zelf een aan, en ‘gamet’ dan in de bib.Je bezoek wordt zo een hele beleving! Breng je smartphone of tablet mee. Heb je geen of onvoldoende tablets? Vraag dan of je tablets van de bib kan gebruiken.

INHOUD
Alles draait rond 12 personages die met een vraag of probleem geconfronteerd worden en antwoorden zoeken in de bibliotheek. De thema's zijn divers: nieuwkomers, vrije tijd/sport, gezin/scheiding, mediawijsheid, keuzes maken, liefde en seks, drank en drugs, gender, gaming, uiterlijk, rouwverwerking en identiteit. De opdracht is eenvoudig: volg het spoor van het gekozen personage en achterhaal zijn verhaal.

VOOR WIE?
BIBIT Genk is geschikt om individueel of in groepsverband (klas, jeugdvereniging, …) te spelen, voor 12- tot 15-jarigen.

CHECKEN?
Benieuwd? Bekijk dit instructiefilmpje!

 

 

 

WAAR MOET IK ZIJN?
Je kan het spel tijdens de openingsuren van de bib op elk moment komen spelen. Kom je in groep? Laat het ons dan even weten