Genk leest Het snoephuis – Jennifer Egan

Veel gezelliger wordt een leesclub niet: kop koffie, potlood in de aanslag, de vintage setting van het Werkstation, en enthousiaste lezers onder deskundige leiding. Dàt is al jaren Genk leest!

OVER HET BOEK

Een waardige opvolger van Bezoek aan de knokploeg!

Het snoephuis is een soort vervolg op Bezoek van de knokploeg. Egan schrijft opnieuw vanuit verschillende perspectieven en gebruikt aparte manieren van vertellen. Er wordt heen en weer gesprongen in de tijd: de afzonderlijke hoofdstukken spelen zich af op verschillende momenten en de volledige roman bestrijkt de tijd tussen de jaren zestig van de vorige eeuw en het jaar 2035. De auteur schrijft een hoofdstuk in de vorm van twitterberichten en een ander hoofdstuk bestaat uit e-mails. Opnieuw is de roman een soort mozaïek of een netwerk waarbij de afzonderlijke verhalen een fascinerende samenhang hebben. Bovendien duiken dezelfde personages op die de lezer kent uit Bezoek van de knokploeg – en toch kan Het snoephuis als zelfstandige roman worden gelezen.

RECENSIES

“Ook in een wereld waarin je je herinneringen in een database stopt zodat iedereen er toegang toe heeft, bestaan er vriendschap en liefde. Een ontroerend boek!” - Trouw

BEGELEIDING

Jeroen Deraeck (deskundige literatuur Bibliotheek Genk)