Expo 'Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken' Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

De tentoonstelling 'Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken' brengt het werk van vijf illustratoren samen. Ontdek de parels in de wereldliteratuur in en rond de Oosterse tent in onze jeugdafdeling.

BONTE VERZAMELING

Weinig literatuur heeft het Westen zo gefascineerd als de bonte verzameling losse verhalen, sprookjes, fabels, parabels en sagen uit de Vertellingen van Duizend-en-een-nacht. De laatste jaren zijn er prachtig geïllustreerde uitgaves van deze verhalen verschenen in de Lage Landen. Villa Verbeelding bracht het werk van vijf illustratoren samen in deze tentoonstelling.

MYSTERIEUS

Sprookjes zijn van overal: van iedereen en voor iedereen. En verhalen vertellen kan je leven redden. Dat bewijst Sheherazade met haar spannende verhalen meer dan duizend nachten lang. De mysterieuze en sprookjesachtige verhalen spreken vandaag nog steeds tot de verbeelding en spreken om opnieuw verteld te worden.

TENT

In een oosterse tent komen de vertellingen van Ed Franck en Imme Dros tot leven. Rodaan Al Galidi vertelt in een filmpje over de sprookjes uit zijn kindertijd in Irak.
De illustraties van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden, Thé Tjong-Khing en Quentin Gréban laten deze parels nog meer glanzen. Verder brengt de interactieve zeekast de verhalen tot leven en kan je met een zaklamp tekenen op een fosfordoek.

De expo is een productie van Villa Verbeelding