De keuze van Koolhoven - Martin Koolhoven over belangrijke filmfragmenten

Op 6 oktober komt de Nederlandse filmmaker en tv-figuur Martin Koolhoven vertellen over en kijken naar belangrijke filmfragmenten. Welke scenes hebben indruk op hem gemaakt, en waarom? Aan de hand van films als Terminator, Jaws en The Revenant maar ook zijn eigen films Oorlogswinter en Brimstone leert Koolhoven ons in 'De kijk van Koolhoven' op een andere manier naar film kijken. De unieke avond met Koolhoven past in de filmmaand van onze bibliotheek.

OVER MARTIN KOOLHOVEN

Martin Koolhoven (53) is een Nederlands filmmaker. Zijn bekendste films zijn Het schnitzelparadijs, naar de roman van Khalid Boudou, Oorlogswinter naar het boek van Jan Terlouw en de in 2016 voltooide western Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde. Op de Nederlandse televisie zond de VPRO in 2018 de zesdelige televisieserie De kijk van Koolhoven uit. Koolhoven brengt daarin geen droge kritieken en academische verhandelingen, maar enthousiaste betogen en observaties.

BESTEL TICKETS