Filmclub: Der Himmel über Berlin

Bibmedewerkers Ulrike en Jeroen gaan met deelnemers in gesprek over een film. Die bekijk je vooraf zelf: dat kan via Sooner, het nieuwe streamingplatform van de Vlaamse bibliotheken.
Tijdens de bijeenkomst lichten ze de film toe vanuit filmisch en historisch perspectief. Deelnemers wisselen dan ervaringen uit.

Der Himmel über Berlin

Op zaterdag 17/12 gaat het over Der Himmel über Berlin van Wim Wenders.

Der Himmel über Berlin, ook bekend onder de internationale titel Wings of desire, is één van de vele meesterwerken die Wim Wenders regisseerde. Wenders won er tal van internationale prijzen mee, waaronder die voor Beste regisseur (Cannes) en de European Film Award.

De filmclub is gratis voor leden van de bib. Niet-leden betalen een lidmaatschapsbijdrage (10/7,50 euro), en kunnen dan in ruil ook de hele reeks gratis bijwonen.

Inschrijven: bibliotheek@genk.be