Lezing: 50 jaar Martin Scorsese

In 1973 liet succesregisseur Martin Scorsese 'Mean Streets' op de wereld los. 50 jaar en 28 films en documentaires later is hij één van de bekendste en belangrijkste regisseurs van deze tijd. ‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’ en ‘The Wolf of Wall Street’ zijn ondertussen klassiekers, maar ook zijn nieuwste film 'Killers of the Flower Moon' – in oktober bij ons in de bioscoop - kreeg in Cannes weer lovende kritieken. Scorsese heeft zonder twijfel zijn stempel gedrukt op de filmgeschiedenis en is van invloed geweest op heel wat jonge filmmakers.


David Verdeure is docent filmanalyse en filmkritiek aan Luca School of Arts en fileert in zijn online filmmagazine Filmscalpel allerlei filmische onderwerpen. In indrukwekkende video essays bundelt hij zijn jaren ervaring in lesgeven aan studenten film in Genk. We nodigen hem uit in de bib om zijn licht te werpen op de indrukwekkende carrière van deze levende filmlegende. 

Ben je er graag bij? Doe dan mee met onze Scorsese Quiz! Je maakt kans op een gratis duo-ticket voor de lezing.

Wij hanteren het principe ‘Pay what you can’ ofwel ‘Betaal wat je kan’! De suggestieprijs bedraagt 8 euro voor deze voorstelling. Kan je iets meer bijdragen? Dan zorg jij ervoor dat anderen die het moeilijker hebben toch een ticket kunnen kopenSelecteer de ticketprijs die voor jou betaalbaar is.

Tarieven: 10 - 9 - 8 euro - 7 - 6

VT-statuut: 3 euro

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
VT-statuut - 3,00 euro

Waar

Bibliotheek Genk

Inschrijven

Informatie

Organisatie

Bibliotheek Genk

Filter op categorie