Boekvoorstelling 'Otto gaat naar school' - Yoeri Slegers met lezing door Suzanne Keyaerts

'Otto gaat naar school' is een verhalenbundel met hartverwarmende verhalen over een hoogsensitief konijn. Auteur en illustrator Yoeri Slegers stelt zijn nieuwste boek zelf voor, vol herkenbare schoolsituaties.

Psychotherapeute Suzanne Keyaerts gaat daarna in een lezing dieper in op het thema. Kinderen die hoog-sensitief zijn, hebben vaak het gevoel dat ze 'anders' zijn, dat ze 'niet goed' zijn. Daarom is het belangrijk dat hun opvoeders (ouders, grootouders, leerkrachten, familie, vrienden, …) hen vroeg herkennen (of erkennen) als hoogsensitief (kortweg HSP).
Hoe kunnen we als volwassene rekening houden met HSP-kinderen en ervoor zorgen dat zij zich veilig voelen en minder stress ervaren? Suzanne Keyaerts legt uit wat HSP betekent voor een kind, en hoe we ermee om kunnen gaan, thuis en in de klas.

De lezing is bedoeld voor leerkrachten en opvoeders. Geïnteresseerde ouders kunnen op een later tijdstip terecht voor dezelfde lezing. Hou daarom zeker onze website in de gaten.