Filmclub - Holy Motors (Leos Carax)

Bibmedewerkers Ulrike en Jeroen gaan met deelnemers in gesprek over een bijzondere film.
Elke editie lichten ze een andere film toe vanuit filmisch en historisch perspectief. De derde filmclub van het nieuwe seizoen vindt plaats op zaterdag 17 februari, met Holy Motors.

We volgen één dag uit het leven van Monsieur Oscar. Hij reist van zonsopgang tot na middernacht van het ene naar het andere leven. Zijn enige metgezel, de slanke blonde Céline, rijdt hem in een limousine door de straten van Parijs. Monsieur Oscar stapt de wereld in, in vele gedaanten als bijvoorbeeld rijke zakenman, moordenaar, bedelaar, gek of familieman. Steeds duikt hij als een volleerd acteur in een nieuwe rol, maar waar zijn de camera's? Voor een mysterieuze drijvende kracht werkt Monsieur Oscar heel precies van doel naar doel en streeft hij naar de beste uitvoering van zijn daden.

Holy Motors werd geselecteerd voor de Gouden Palm competitie op het Cannes Filmfestival 2012. De filmcritici daar vonden de comeback van de Franse regisseur Leos Carax 'completely bonkers', 'barking mad' en 'certifiably nuts'. Geen vreemde kwalificaties wanneer de ingrediëntenlijst van deze surrealistische film wordt opgesomd: erotiek, chimpansees, latex, lycra, accordeonmuziek en een musicalnummer van Kylie Minogue als su├»cidale stewardess. In Nederland wordt de film bestempeld als mythisch, mysterieus en extravagant. 'Holy moly, wat een film!' (De Filmkrant)

De filmclub is gratis voor leden van de Genkse bib. Niet-leden betalen een lidmaatschapsbijdrage (10/7,50 euro), en kunnen dan in ruil ook de hele reeks gratis bijwonen.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Leden bibliotheek Genk - gratis

Waar

Bibliotheek Genk

Organisatie

Bibliotheek Genk

Filter op categorie