Poespas (leesclub 16+) - The Picture of Dorian Gray, Oscar Wilde

Poespas is de leesclub voor jongvolwassenen die zes keer per jaar samenkomt in het gezellige kattencafé Mau, met een lekker gebakje en drankje erbij (helemaal vegan!). Je leest allemaal hetzelfde boek en nadien praat je erover. Passionele begeleiding krijg je van Dries en Jeroen.

The picture of Dorian Gray

Op donderdag 30 mei om 17 uur lezen we 'The Picture of Dorian Gray' van Oscar Wilde. 'Het portret van Dorian Gray' is Oscar Wildes enige roman, maar het boek leest als een compleet oeuvre.

Dorian Gray is een rijke, beeldschone jongeman in Londen, die zijn tijd spendeert aan decadente diners en theatervoorstellingen. Als de estheet het portret ziet dat een vriend van hem heeft gemaakt, ontstaat het onnatuurlijke verlangen altijd zo knap te blijven, terwijl het schilderij in zijn plaats veroudert. Terwijl Gray door het leven gaat als het toonbeeld van serene schoonheid, verschijnen op het veilig weggestopte portret mysterieuze tekens van aftakeling: de jonge god verandert langzaam in een duivel.

'Het portret van Dorian Gray' was bij verschijnen direct een 'succès de scandale' en werd gezien als immoreel en verderflijk.

Kattencafé MAU