Genk leest 'Trots en vooroordeel'

Gezellig napraten met leesgenoten, een boek door de ogen van anderen bekijken en je eigen indrukken delen, daar gaat het om bij GENK LEEST. In deze leesclub praat Barbara Creemers met jullie - bij een kop koffie of een lekker glaasje - over de klassieker 'Trots en vooroordeel' van Jane Austen, het wereldberoemde liefdesverhaal over Elizabeth Bennet en Mr Darcy.
Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en sociale omgeving. Voordat het verhaal tot een gelukkig einde kan worden gebracht moet de slimme en levendige Elizabeth haar vooroordelen tegenover mister Darcy overwinnen, die op zijn beurt zijn overweldigende trots naast zich neer moet leggen.
De romantische komedie 'Trots en vooroordeel' ( 'Pride and Prejudice') van Jane Austen heeft het hart gestolen van vele generaties lezers. Met snedige humor ontleedt de schrijfster feilloos de mores van de Britse upper class uit het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel en tussen sociale mobiliteit en starre hiërarchie is nooit ontroerender en komischer beschreven dan door Jane Austen. Het boek werd vele malen succesvol verfilmd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Basistarief: 10,00 €; Niet-leden Bib Genk: 15,00 €