Schoon Folk in de Bib - Festivaleditie

Dubbel feestje! Voor de vijfde keer al organiseert Bibliotheek Genk samen met Folk in Limburg en de afdeling folk van GA voor Kunst een concert in het Atrium van de Bibliotheek. Omdat het nieuwe bibgebouw er bovendien 10 jaar staat, maken we er dit jaar een festival van.

Het Schoon Folk Fest vindt plaats op zaterdag 21 april. Dat start met een gratis programma op het Stadsplein.
Om 16u en om 16.50 uur zijn er twee sessie volksdansen voor kinderen door Hilde van Hemelrijck, met live muziek van Cadansky.
Om 17.30 uur stappen Jonge Talenten uit Genk op het podium, samen met accordeoniste Lieke op 't Roodt en het Genker jeugdorkest.
Om de festivalsfeer helemaal naar het Stadsplein te halen, zullen er overigens eetstandjes staan.

Avondfestival Bib

Om 19 uur opent de Vlaamse singer-songwriter Hannelore Bedert. Ze staat die avond ook op de Nekka-nacht, maar passeert eerst live in Genk.

Om 20.15 uur nodigen we Genkse zangers uit met verre roots: Maria Morgante van Muntagna Nera (Italië), Dimitri Mbisdikis (Griekenland), Frans Novak (Slovenië). De begeleiding komt van Cadansky, een Genks kosmopolitisch kwartet met Elsje Peeters (draailier, viool), Bert Appermont (accordeon, klarinet), Lander Frans (gitaar) en Jeroen Vanesser (doedelzak, fluiten).

Afsluiter om 21.15 uur is Tamala. Wouter Vandenabeele (viool) speelt samen met de Senegalese meesters Bao Sissoko (kora, de West-Afrikaanse harp) en Mola Scylla (zang).

Info:
10 euro (avondprogramma vanaf 19 uur)
bibliotheek@genk.be
www.bibliotheekgenk.be