Genk leest 'De meermin en de courtisane'

Gezellig napraten met leesgenoten, een boek door de ogen van anderen bekijken en je eigen indrukken delen, daar gaat het om bij GENK LEEST. In de leeslijst van GENK LEEST vind je naast gerenommeerde auteurs enkele opmerkelijke debutanten terug. Stuk voor stuk worden de titels met zorg uitgekozen door onze begeleiders, Kaat Vrancken en Barbara Creemers. Ze begeleiden en voeden de gesprekken met expertise en passie!

'De meermin en de courtisane' is een verrukkelijke, uiterst geslaagde debuutroman met veel oog voor schitterende details. Imogen Hermes Gowar onderzoekt wat klasse, familie en vrouw zijn betekenden in het Londen van de achttiende eeuw.

Het verhaal: koopman Hancock krijgt op een septemberavond in 1785 urgent bezoek van een van zijn kapiteins: hij heeft diens schip verkocht in ruil voor een meermin, dat onweerstaanbaar mysterieuze wezen van de zee. Geruchten verspreiden zich razendsnel door de haven, koffiehuizen, salons en bordelen: iedereen wil het wonder aanschouwen! Door de meermin dringt Hancock zelfs door tot de fine fleur van Londen en op een feest ontmoet hij Angelica Neal, de meest begerenswaardige aller vrouwen ... en een zeer vaardige courtisane. Hun onwaarschijnlijke liaison stuurt hun leven een riskante kant op.

Basistarief: 10,00 €; Niet-leden Bib Genk: 15,00 €