Het is al lang... Joke Van Leeuwen schrijft en tekent 40 jaar

Bibliotheek Genk maakt een overzichtstentoonstelling van het werk van Joke van Leeuwen. Tijdens de afgelopen 40 jaar was ze heel erg actief op verschillende vlakken: als auteur, dichter, illustrator, acteur en cabaretière , maar ook als sociaal geëngageerd voorvechter van de rechten van de mens. In 2007 schreef Joke van Leeuwen een gedicht voor Genk, ter gelegenheid van Gedichtendag. Later werd ze nog stadsdichter van Antwerpen. Bij het grote publiek is ze vast bekend als de auteur van de verfilmde boeken IEP en TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD.
Joke is een taalacrobaat, zowel in haar geschreven taal als in haar beeldende taal. We willen de bezoekers kennis laten maken met rijkdom van taal, in al haar vormen en met de bevlogenheid van Joke om er bijzondere dingen mee te doen.

Het is al lang… kwam tot stand onder het toeziend oog van Joke van Leeuwen. De tentoonstelling is een project van Grensverleggers en kwam tot stand met de steun van deBuren, de Nederlandse provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant, stad Genk en met medewerking van het Nederlands letterenfonds, uitgeverij Querido en stichting NTR.