Genk leest 'De pelikaan' van Martin Michael Driessen

Gezellig napraten met leesgenoten, een boek door de ogen van anderen bekijken en je eigen indrukken delen, daar gaat het om bij GENK LEEST. In de leeslijst van GENK LEEST vind je naast gerenommeerde auteurs enkele opmerkelijke debutanten terug. Stuk voor stuk worden de titels met zorg uitgekozen door onze begeleiders, Kaat Vrancken en Barbara Creemers. Ze begeleiden en voeden de gesprekken met expertise en passie!

De Pelikaan is een droogkomische vertelling over het grote onheil dat vaak voortvloeit uit de kleine kantjes van de mens. Het verhaal speelt zich af in communistisch Joegoslavië en gaat over twee mannen die elkaar chanteren zonder het van elkaar te weten. Het is een zorgvuldig geconstrueerd boek over goed en kwaad, en hoe die twee soms verrassend dicht bij elkaar staan. De voormalige ECI literatuurprijswinnaar Driessen kreeg meteen na het verschijnen van zijn laatste roman terecht heel wat lof betuigingen.

Basistarief: 10,00 €; niet-leden Bib Genk: 15,00 €