Concertfilm Heart of Gold - Neil Young

Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum ontrafelen vanaf 17 januari de vele facetten van Neil Young, nadat ze dat afgelopen jaar ook al deden met Bob Dylan, nog zo'n levende legende.

Op maandag 11 maart om 20.15 uur kan je in C-mine kijken naar 'Heart Of Gold', een liveregistratie van Youngs promotietournee voor het album Prairie Wind. De film is qua opzet vergelijkbaar met rockdocumentaires als The Last Waltz (The Band) en Shine A Light (The Rolling Stones).

Tijdens het concert worden twee sets gespeeld. De eerste setlist bestaat uit nummers van Prairie Wind, de jongste plaat op dat moment, en die waarvoor Young met zijn begeleidingsband op tournee is. Tijdens de set zingt de singer-songwriter onder meer een duet met Emmylou Harris (This Old Guitar).

In deel twee van het optreden speelt Young songs die hij in Tennessee heeft opgenomen. Zo passeren onder meer The Needle And The Damage Done, Old Man en het titelnummer van de film de revue.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Basistarief: 8,00 €