Soort van tovenaars - expo en zoektocht

Zomervakantie! Dat betekent dat je in de bib op zoek kan gaan naar de schat van Vlieg! We verstopten hem deze keer in de tentoonstelling 'Soort van tovenaars'.

Vergeten woorden veranderen in spannende dieren in de gedichten en tekeningen van Jaap Robben en Benjamin Leroy. Alledaagse onderwerpen en groeipijnen krijgen en humoristisch sausje bij taalgoochelaar Edward van de Vendel. Goochel je liever zelf met woorden? Dat kan aan een wand vol magneetpoëzie en aan de speciaal ontworpen 'tovertafel'.

Ook voor grote mensen

Een expo alleen maar voor kinderen? Nee, hoor! Ontdek een laagje van subtiele humor en ironie voor volwassenen. Ook de illustratoren verstopten grappige details voor jong en oud in hun tekeningen. De zwierige illustraties van Mattias De Leeuw vormen een woordeloos prentenboek op zich. En met de prenten van Charlotte Dematons is niet alleen de kijker lang zoet: soms schildert Charlotte met een penseel met maar één haartje! Sylvia Weve experimenteert dan weer met technieken en sferen.

Behalve gedichten en illustraties valt er nog meer te ontdekken in een cirkel vol wonderlijke stoelen die hun geheimen prijsgeven aan wie goed zoekt, kijkt en luistert. Wat doet een zielige knuffelbeer bijvoorbeeld in de stoel van Hans en Monique Hagen? De dichters vulden kijkkastjes met foto's en inspirerende voorwerpen, met telkens een verhaal achter. Uit de stoelen klinken gedichten in de vorm van een lied of voorgelezen door de dichter. De illustratoren gaven hun kastjes vorm in hun eigen stijl, met schetsen en 3D-constructies van details uit hun tekeningen. Illustrator Sylvia Weve nam haar kastje zelfs mee op reis en maakte er een knutselvakantie van! Samen toveren woord en beeld nieuwe werelden tevoorschijn, vol gevoelens en geluiden.

Het is duidelijk : je geraakt niet uitgekeken! Gelukkig staat de expo heel de zomer in de jeugdafdeling.

'Soort van Tovenaars' is een realisatie van Villa Verbeelding.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Genk

Organisatie

Bibliotheek Genk

Filter op categorie