You'll Never GUESS WHO - de performance

De interactieve installatie You'll Never GUESS WHO komt naar Genk, en daar hoort ook een performance bij. De installatie is geïnspireerd op het gezelschapsspel 'Wie is het'. Maud Vanhauwaert, ooit stadsdichter voor één dag van Genk en nu van Antwerpen, creëerde die in het kader van Antwerp Queer Arts Festival, samen met fotografe Jill Bertels, met Marcia Poelmans en met haar vaste compagnon de route, ontwerper Jelle Jespers. In kader van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transgenderfobie, komt Maud naar Genk voor een unieke en kleurrijke performance.

Maud: "Toen ik Wie is het? als kind speelde met mijn zus, was de eerste vraag die we steevast stelden 'is het een man' of 'is het een vrouw'. Het is nu pas, zoveel jaren later, dat ik besef hoe stereotiep de personages zijn in dat gezelschapsspel. En hoezeer alles, onze maatschappij en onze taal, van het binaire denken is doordrongen. (...) Hoe kijken we naar de ander? Welke vragen gebruiken we om de ander te benaderen? Durven we verder kijken dan het plaatje?"

Een organisatie van Bib Genk i.s.m. OGWA (Ook Genks Wel Anders).