Expo Wall of Sound - ode aan de platenhoes

Iconische platenhoezen vanonder het stof halen en ze tonen op een expo. Dat is wat de bib doet met de tentoonstelling Wall of Sound.
In tijden van Spotify kunnen jongere muziekliefhebbers moeilijk geloven dat je vroeger muziek soms ook koos op basis van een kunstige hoes. Nu vinyl weer helemaal hip is, drijft ook de waarde van kunstige covers weer boven. Om de vernieuwde muziekafdeling extra in de kijker te zetten, stelt de Genkse levende vinylencyclopedie Bèr Claesen een expo samen. Die loopt van 23 mei tot 30 augustus gratis in de bib. Daarnaast zijn er vanaf juni ook nog lezingen en workshops.

Toon platen aan je muur

Wat maakt dat vinylliefhebbers bij het schijnbaar achteloos omklappen van platenhoezen in een grote bak af en toe toch struikelen over een verborgen parel? De hoes. Voor Wall of Sound, een project – en een filosofie - van Genkenaar Bèr Claesen, ligt de conclusie voor de hand: draai die platen niet alleen, toon ze ook aan je muur. In de bib focussen we onder meer op grote ontwerpers, van Warhol tot Belg Guy Peellaert, en op lokale helden als Siglo XX. Wall of Sound is een trip met de geur van vers en verjaard vinyl, en een eerste hoogtepunt in de totaal vernieuwde muziekafdeling op de eerste verdieping.

Bibliotheek Genk ism Wall of Sound