Lezing: kunst op platenhoezen (muziek en beelden)

Sinds het midden van de jaren 60 geloven popmuzikanten in de kracht van een artistieke beeldtaal die de muziek vergezelt. In deze lezing bekijkt historicus en cultuurwetenschapper Niels Klerkx hoe dat tot uiting komt op de platenhoes. Hij schetst het ontstaan van de platenhoes, en de functionele rol ervan. Daarna gaat hij in op de rijke visuele traditie van platenhoezen. Ontwerpgroep Hipgnosis bracht het surrealisme van Magritte naar de platenwinkels, Andy Warhol bemoeide zich met The Velvet Underground, en zowel The Rolling Stones als The Beatles bestelden iconische hoesontwerpen bij pop-artkunstenaars. Later vonden nieuwe kunststromingen hun weg.
De lezing past in de expo Wall of Sound - ode aan de platenhoes, op de vernieuwde muziekafdeling van de bib.

6 juni, 19.30u, bibliotheek, 5 euro

Basistarief: 5,00 €