Expo - Grenzeloos

Bibliotheek Genk maakt samen met drie kunstenaars de expo 'Grenzeloos'. Een reeks werken waarbij de intrinsieke schoonheid van de mens, van alle mensen waar ze ook vandaan komen, centraal staat. Fragmenten uit 'Hoe ik talent kreeg voor het leven' van Rodaan Al Galidi, 'Niemand weet dat ik een mens ben' van Erwin Mortier, 'Vertel me het einde' van Valeria Luiselli en 'Na de vlucht' van Ilija Trojanow, vormen de rode draad doorheen het geheel. Het gaat om literatuur waarbij vluchten en ontheemd zijn een thema vormen. We tonen hoe grenzen de communicatie – soms letterlijk, soms figuurlijk - kunnen verstoren en hoe grenzeloos talent is. (expo i.k.v. Wereldvluchtelingendag op 20 juni).

Deelnemende kunstenaars

Lieve Bruggen (Bilzen)
Haar face to face portretten, gestript tot de essentie, met witte achtergrond zijn een pleidooi om mekaar onbevangen tegemoet te treden. De groene kleur suggereert dat de mens een natuurproduct is, één met de aarde en daardoor als mens 'an sich' nooit illegaal kan zijn.

Mariek Vanbuel (Genk)
Mariek Vanbuel maakte portretten op grote zeekaarten die tot voor kort gebruikt werden door scheepslui om een veilige overtocht over wereldzeeën te garanderen. De geportretteerden zijn mensen uit haar familie- en vriendenkring, afkomstig van elders, en nu van hier. Voor de liefde, voor werk, voor een gelukkigere toekomst.

Dominique Mailleux (Genk)
Dominique Mailleux gaat met haar beelden, lino's en sieraden op zoek naar de plaats van de mens in de geglobaliseerde wereld. Waar kan men mens zijn? Is dat in het noorden, zuiden, westen of oosten? De universele rechten van de mens, liefde en schoonheid staan centraal in het gepresenteerde werk.

Afwijkende openingsuren van 12 juli tot 14 augustus: van maandag tot zaterdag, van 10 tot 16 uur.
Gesloten op 29 juni, 11 en 12 juli, 15 en 16 augustus.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Genk

Organisatie

Bibliotheek Genk

Filter op categorie