Expo - In de zoo gelogeerd

Van directeursvilla van de mijn naar zoo tot het evoluerend kunstwerk LABIOMISTA van Koen Van Mechelen. De site van Zwartberg kent een opmerkelijke geschiedenis.

De villa lijkt voorbestemd om verbonden te zijn met dieren. Het blijkt uit de stenen in de gevel van de villa, die fabels weergeven van Jean de La Fointaine. Het blijkt uit de geschiedenis van de Limburgse Zoo. Het blijkt uit het artistiek project van Koen Van Mechelen, waar ook dieren een belangrijke rol spelen.

Daarnaast is de villa in Zwartberg onlosmakelijk verbonden met multiculturaliteit en diversiteit. Heel veel Genkenaren hebben herinneringen aan de plek. Het is ook dat persoonlijke verhaal dat Heemkring Heidebloemke wil brengen in deze expositie.

De expo is gratis te bezoeken van 13 juli tot eind augustus op de tweede verdieping van Bibliotheek Genk, op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 16 uur.

Heemkring Heidebloemke