ZIN IN - geïllustreerde verborgen gedichten

Janine van Avendonk - of kortweg DOiNK - is een “creatieve maker”. Van niets, of uit het niets iets maken, is wat zij het liefste doet. De laatste jaren spitst haar creatief proces zich toe op tekenen en schilderen in combinatie met tekst. Symboliek is een belangrijk gegeven in haar ge├»llustreerde verborgen gedichten. Ze brengt graag een vorm van poëzie die toegankelijk is voor iedereen. Poëzie met een knipoog als het ware, die spannend en inspirerend is. Ze maakte een expo op maat van onze bib!

“In een vergeten boek uit de Kringwinkel maakte ik mijn eerste verborgen gedicht. Ik streepte de bestaande tekst weg totdat ik de woorden over had die tot mijn verbeelding spraken. Daar waar de tekst verdween, tekende ik illustraties. Inmiddels gebruik ik boeken, kranten, tijdschriften én atlassen om dromen en gedachten te weerspiegelen,” aldus DOiNK.