Genk leest 'Coniferen' van Max Temmerman

Genk Leest brengt mensen samen die hetzelfde boek gelezen hebben, om daarna van gedachten te wisselen. Samen lezen, samen beleven en samen nagenieten, met de deskundige begeleiding van Kaat Vrancken.

Zaterdag 13 maart 2021: De coniferen - Max Temmerman

Na vier dichtbundels laat Max Temmerman een roman op de wereld los: Coniferen. Een donker familieverhaal in de schaduw van ... jawel ... de coniferen.

Vorig jaar wilde Max Temmerman aan een vijfde dichtbundel beginnen. Met afgunst keek hij naar de romanschrijvers. Hij zou zelf ook graag eens willen doorschrijven, en niet over elke komma moeten nadenken. Zo begon hij aan de roman.

'De coniferen' is een duister boek. De zus van het hoofdpersonage lijdt aan achtervolgingswaanzin en moet zich in haar huis opsluiten. De broer sluit zich even hard op, maar dan om te schrijven en te werken - een perfecte corona-roman dus... Het verhaal speelt zich helemaal af in het hoofd, de tuin, het huis, en niks daarbuiten. Er is veel aandacht voor boeken, interieur en muziek. Het boek is dan wel vorig jaar geschreven, dezelfde vorm van paranoia steekt nu ten tijde van corona op. (uit www.langzullenwelezen.be).

De leesclub vindt plaats in de allerveiligste omstandigheden. We houden rekening met social distancing en voorzien ontsmettingsmateriaal en mondmaskers.

Basistarief: 15,00 €; Leden Bib Genk: 10,00 €