Genk leest 'De zoon van de verhalenverteller' van Pierre Jarawan

Genk Leest brengt mensen samen die hetzelfde boek gelezen hebben, om daarna van gedachten te wisselen. Samen lezen, samen beleven en samen nagenieten, met de deskundige begeleiding van Kaat Vrancken.

Zaterdag 16 januari 2021: De zoon van de verhalenverteller - Pierre Jarawan

'De zoon van de verhalenverteller' was genomineerd voor de Hebban Awards 2017 in de categorie Beste Roman en is unaniem verkozen tot Boek van de maand januari in De Wereld Draait Door. (uit www.langzullenwelezen.be)

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? De enige aanknopingspunten zijn een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde. Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

Jarawan toont een ongeëvenaarde gevoeligheid voor de conflicten in het Midden-Oosten, en tegelijkertijd voor de rijke verteltraditie uit de Oriënt. Zijn rijke en intelligente debuut vertelt een verhaal dat juist nu gelezen moet worden en laat zien waarom vaders nooit uit het leven van hun zoon mogen verdwijnen.

'Een spannende familiegeschiedenis, een schijnwerper op de historische en actuele politieke situatie, een getuigenis van de verscheurdheid van migranten tussen hun oude en nieuwe vaderland.' Ruhr Nachrichten

Auteur op bezoek!

Pierre Jarawar is een jonge auteur uit Jordanië, en is met zijn ouders naar Duitsland gevlucht. Hij is op 8 februari 2021 te gast in de Bib van Genk in kader van Euregio Leest, samen met zijn vertaalster.

De leesclub vindt plaats in de allerveiligste omstandigheden. We houden rekening met social distancing en voorzien ontsmettingsmateriaal en mondmaskers.

Basistarief: 15,00 €; Leden Bib Genk: 10,00 €