De Levende Bibliotheek

In de Levende Bibliotheek vind je naast papieren boeken ook levende boeken. Het zijn mensen van vlees en bloed met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis.

We leven allemaal in bubbels van mensen die op de een of andere manier op ons lijken. We krijgen ook niet vaak de kans om anderen te ontmoeten en met hen een gesprek aan te gaan. In de levende bibliotheek kan dat wel. We nodigen je uit op uit jouw bubbel te stappen!

Ga in gesprek

Bij je bezoek aan de Levende Bibliotheek krijg je een overzicht van de aanwezige Boeken. Je kiest het boek/verhaal dat jou het meest aanspreekt en dan maak je kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 25 minuten. Het gaat eraan toe zoals in een echte bibliotheek: met een boek, een lezer(s), een catalogus en een bibliothecaris.

Op maandag 21 maart 2022 kan je na sluitingstijd een levend boek komen 'lenen'. Meer concrete info volgt later nog. Hou onze website in de gaten!

ONTDEK ALLES OVER DE LEVENDE BIB


De Levende Bibliotheek is een initiatief van Bibliotheek Genk en de Dienst Diversiteit en Gelijke kansen, in samenwerking met Avansa Limburg. De levende boeken werden gecoacht door Rien Van Meensel.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Genk

Inschrijven

Organisatie

Bibliotheek Genk

Filter op categorie