Genk leest 'Cliënt E. Busken' van Jeroen Brouwers

Het delen van verhalen is een van onze grootste passies. De boeken waarover we praten zijn heel verschillend, de meningen ook. Maar dat maakt onze samenkomsten alleen maar boeiender. En er is iets dat ons altijd weer verbindt: de liefde voor literatuur.

PRAKTISCH

Neem je deel aan GENK LEEST, dan kan je het boek lenen in de bibliotheek. Wil je het boek liever kopen? Bij boekhandel MALPERTUIS en STANDAARD boekhandel in Genk krijgen deelnemers aan de leesclub 20 % korting!

OVER HET BOEK

De roman Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers wint de Libris Literatuurprijs 2021. Hij noemt het winnende boek zijn laatste.
Cliënt E. Busken is het verhaal van een oude, verbitterde man in een rusthuis, dat hij als een gevangenis ervaart.
De jury noemt de roman uniek. Een boek dat “je opslokt en meesleurt, die je naar adem happend laat rondtollen en hijgend stil doet staan. Een pas op de plaats als een wervelwind."
Het hoofdpersonage zit vastgesnoerd in een rolstoel en praat niet meer. Inwendig echter is er sprake van "woest kolkend, opvlammend innerlijk leven", schrijft het juryverslag. "Je zit als lezer in zijn hoofd, je wordt hem haast zelf. Brouwers zuigt je mee in dit verslavende taalcircus, een ware krachttoer, hilarisch en ontluisterend tegelijk." - KLARA.BE

Leden Bib Genk - 10,00 euro, VT - 5,00 euro