Genk leest 'Shuggie Bain' van Douglas Stewart

Het delen van verhalen is een van onze grootste passies. De boeken waarover we praten, zijn heel verschillend, de meningen ook. Maar dat maakt onze samenkomsten alleen maar boeiender. En er is iets dat ons altijd weer verbindt: de liefde voor literatuur.

PRAKTISCH

Neem je deel aan GENK LEEST, dan kan je het boek lenen in de bibliotheek. Wil je het boek liever kopen? Bij boekhandel MALPERTUIS en STANDAARD boekhandel in Genk krijgen deelnemers aan de leesclub 20 % korting!

OVER HET BOEK

Ondanks het zware thema (alcoholisme van moeder Agnes en de erbarmelijke toestand waarin zij terechtkomen) is het een heel beklijvend, rauw en soms weer heel liefdevol en teder boek geworden waar Shuggie's “anders” zijn als een rode draad doorheen loopt.

'Het debuut dat leest als een meesterwerk.' Washington Post
'Dit boek vervult je met verbijstering en verwondering.' The New York Times Book Review
'Deze roman breekt je hart, en is even meedogenloos als prachtig.' The Times
'Laat een wereld zien die zelden wordt geportretteerd in literaire fictie, en is daarom bewonderingswaardig en van belang.' The Guardian