Belpop wandel- en fietsroute

Deze zomer kan je in Genk een unieke Belpop-wandeling of -fietstocht maken langs de talrijke highlights die de Genkse muziekgeschiedenis rijk is. Er is een route via Winterslag en het stadscentrum, en een tweede via Waterschei.

Jan Delvaux en Jimmy Dewit - aka dj Bobby Ewing - dompelden zichzelf eerder al onder in de rijke Genkse muziekgeschiedenis met een topavond in C-mine, een expo in de bibliotheek, een radioshow vanuit Shopping 1, en het boek ‘Van Rocco tot Ibe’. C-mine, Genk On Stage, Cultuur, Toerisme en de Bib sloegen de handen in elkaar en stippelden nu ook nog eens de Belpop-wandelingen of fietstochten van telkens zowat 7 kilometer mee uit, langs legendarische plekken in de Genkse muzikale historie.

QR-codes

Vertrekpunt voor de lus in Waterschei is Thor Central. Voor de lus via Winterslag en het centrum start je in C-mine of de bibliotheek. Het parcours trakteert de wandelaar of fietser op enkele mooie stukjes Belpop-geschiedenis, aangevuld met audio- of video-fragmenten. Van ’t Groote Ongenoegen tot de Texas Bar, via een QR-code kom je ter plaatse alles te weten over de locatie en de link met het muziekverleden. De route mikt niet alleen op nostalgische Genkenaren, maar op alle muziekliefhebbers en Belpoppers die willen weten hoe Genk klinkt sinds Marina, de wereldhit van Rocco Granata.

Herbeleef de opening met IBE

Belpop-bezieler Jan Delvaux gaf het startschot van het Belpop-parcours met een mini-concert van IBE. Je kan het hier nog eens integraal herbekijken.

Routekaart

Je kan een routekaart afhalen bij het C-mine bezoekersonthaal en in de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Koop het boek!

Het boek 'Van Rocco tot IBE', met een eigenzinnig overzicht van de Genkse muzikale geschiedenis door grootmeester Jan Delvaux, is nog altijd te koop. Het kost 20 euro. Pik je exemplaar op aan onze onthaalbalie!