De wereld van Leo Timmers

Houthalenaar Leo Timmers (48, en geboren in Genk) tekent en schrijft op zijn achtste een eerste stripverhaal. In 1993 debuteert hij als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Al snel gaat hij ook zijn eigen prentenboeken schrijven. Bekende titels zijn onder andere Wie rijdt?, Garage Gust, Franky, Meneer René, Diepzeedokter Diederik, Kraai, en Boem!.

Tentoonstelling

Speciaal voor de 10de verjaardag van de nieuwe Bib stelde hij een unieke interactieve tentoonstelling samen waar je niet naast kan kijken. Duik mee met diepzeedokter Diederik, stap in de tram met Ziggy, of parkeer pardoes in de garage van Gust. Levensgroot, betoverend en exclusief. Een expo om je ogen uit te kijken en je hart op te halen, voor alle leeftijden.

Familiefeest

Op 4 maart is er een groot openingsfeest van de Jeugdboekenmaand. Die staat dit jaar in het teken van techniek, een thema dat in de boeken van Leo – en op de tentoonstelling – prominent aanwezig is. Van 11 tot 17.30 uur kunnen kinderen (van 3 tot 12) er genieten van een uitgebreid aanbod. Zo kunnen ze samen met hun ouders onder meer aan de slag met robots, experimenteren met creatieve technieken, en zelfs een heuse knikkerbaan aanleggen tussen de boekenrekken. Daarnaast vertellen auteurs en illustratoren Leo Timmers, Edward van de Vendel, Floor de Goede en Benjamin Leroy op een heel interactieve manier hun mooiste verhalen.

 

Expo ‘De wereld van Leo Timmers’

4 maart tot 25 augustus, tijdens de openingsuren

gelijkvloerse verdieping, gratis

 

Familiefeest

Zondag 4 maart, 11 tot 17.30 uur

Gratis (vooraf inschrijven, plaatsen beperkt!