Update - Waarvoor kan ik in de bib terecht?

Gepubliceerd op woensdag 29 juli 2020 15.40 u.
Ondanks de verscherpte corona-maatregelen bieden we in de bib toch nog heel wat diensten aan. Je vindt hier een overzicht van wat op dit ogenblik wél nog allemaal kan. Welkom, maar hou het veilig en zorg voor elkaar.

Uitlenen

Je kan materialen uitlenen tijdens de openingsuren: elke werkdag en zaterdag van 12 tot 18 uur. Neem de ingang langs de zijdeur (kant Stadsplein) en ontsmet je handen. Neem een winkelmandje, 1 per persoon. Een mondmasker is verplicht (12+). Volg de aangeduide looprichting in de bib. Kies je materialen, en raak alleen aan wat je echt meeneemt. Leen zelf uit aan de balies. Vragen of problemen? Raadpleeg een medewerker aan de balie (hou afstand!). Beperk je bezoek tot max een half uur.

Inleveren

Inleveren kan dag en nacht via de inleverschuif aan de achterkant van de bib, in de doorgang naast het stadhuis. Bied je materialen 1 voor 1 aan. Print eventueel een ticket met een overzicht van je inleveringen.

Tijdens de openingsuren (elke werkdag en zaterdag van 12 tot 18 uur) kan je gewoon in de bib inleveren, bij het binnenkomen, naast de onthaalbalie.

Betalen

Tijdens de openingsuren kan je eventuele boetes of openstaande bedragen (lidmaatschapsbijdrage, reserveringskosten, ...) afrekenen via de betaalautomaat (gelijkvloers). Dat kan cash of met bankkaart, en bij voorkeur contactloos.

Pc's gebruiken

In ons portaal zijn 6 pc's beschikbaar, op veilige afstand van elkaar. Als lid kan je elke dag max 2 uur gratis surfen. Een eenmalig ticket kopen als niet-lid kan ook, via de betaalautomaat. Pc-gebruik is alleen individueel toegestaan. Een mondmasker is uiteraard verplicht. Ontsmet je werkplek voor en na gebruik. Aanmelden gebeurt met je id-kaart of met een ticket met barcode aan de computers zelf. Je kan om veiligheidsredenen geen beroep doen op de hulp van een medewerker. 

Printen en kopiëren

Als je bent aangemeld aan de pc's, kan je printen. Die prints kan je opvragen met je id-kaart (of door de barcode op je ticket te scannen) aan de printer, naast de infobalie. Kopiëren kan rechtstreeks aan het kopieertoestel, ook weer met je id-kaart of barcode. Betalen doe je bij je vertrek aan de automaat, gelijkvloers.

Expo's bezoeken

Met respect voor de veiligheidsmaatregelen kan je tijdens de zomer 2 expo's voor kinderen en gezinnen bezoeken op de jeugdafdeling, in je veilige bubbel:

Alle info krijg je aan de jeugdbalie.

Op de 3de verdieping loopt tot eind september de expo Phonotype.

Extra zomeraanbod

Een overzicht van ons corona-proof zomeraanbod vind je op de themapagina Zomer 2020.