Een hele zomer lang zin in zomer

Expo: ZOMERTIJD

Deze expo brengt zomerse landschapsschilderijen uit het 19de-eeuwse station d'artistes Genck in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars. De zomerse warmte en kleuren staan centraal. Vergeet alle zorgen en geniet van de zomertijd!

Met historische werken van o.a. Emile Van Doren, Armand Maclot, Evariste Carpentier, François Roffiaen, Valerie Pholien, Agnieta Gijswijt, Marthe Bamps, Félicie Putzeys, Edmond de Schampheleer,… en hedendaagse werken van o.a. (ov) Charlotte Peys, Caroline Coolen, Stefan Peters, Joke Raes, Greet van Autgaerden, Stephanie Lebon en Brecht Koelman.

• do 24 juni tot zo 3 oktober 2021
  • van donderdag tot zondag, telkens van 14 tot 18 uur
  • Emile Van Dorenmuseum, Henri Decleenestraat 21, Genk

Expo: LOGBOEK VAN EEN BEEK – De Stiemervallei door Charlotte Peys

Een expo met werk van illustrator en beeldend kunstenaar Charlotte Peys. Een jaar lang ging ze kopje onder in de Stiemerbeekvallei. In Logboek van een beek brengt ze het sediment van dit onderzoek samen. . De expo is ook het vertrekpunt van een filosofische zoektocht voor tieners!

• ma 21 juni tot do 30 september 2021
  • tijdens de openingsuren
  • Heemkring (2de verdieping) Bibliotheek Genk

Expo: De 1000 ikken van Siska 5+

1 auteur, vele illustratoren. 20 jaar schrijven, 20 boeken. Het is feest! Siska Goeminne is 20 jaar schrijfster. In haar 20 boeken kan je nadenken over al je ikken. Siska heeft niet één maar wel duizend ikken. Zo is dat bij iedereen. Sommige ikken zie je altijd, andere bijna nooit. De bib is een plek waar al je ikken tevoorschijn mogen komen. Al onze ikken, die van jou en die van mij. Ze mogen er allemaal zijn. Kom je ze mee ontdekken?

• tot za 18 september 2021
  • gratis
  • tijdens de openingsuren van Bibliotheek Genk (jeugdafdeling)

Expo: BEELDENMAKERS - 20 beeldenmakers over hun vrije tijd tijdens corona

Het Laatste Nieuws publiceerde dit voorjaar elk weekend ‘Mijn weekendgevoel’. Een beeldenmaker tekende zijn of haar weekend en vertelt aan journalist Geert De Weyer wat erachter schuilt. Namen als Carll Cneut, Gerda Dendooven, Steven Durpré en Benjamin Leroy passeerden de revue. In deze expo tonen we een overzicht van 20 werken, verhalen en portretten.

Tekst en samenstelling: Geert De Weyer, met dank aan Het Laatste Nieuws

• za 3 juli tot za 18 september 2021
  • tijdens openingsuren
  • Galerij (3de verdieping) Bibliotheek Genk

Literaire ochtendwandeling met Ellen Schoven: Blauwe omweg van een aangelande

Ellen Schroven (ooit kunstenaar in residentie in het Emile Van Dorenmuseum) zet alle zintuigen op scherp en dompelt zich onder in het leven en landschap van De Maten, een bijzonder natuurgebied in Genk. In deze wandeling neemt ze je mee in haar wereld en deelt ze haar poëtische observaties.

• zondag 29 augustus 2021
  • 05u47 (bij zonsopgang!)
  • vertrek aan De Maten (Slagmolenweg 76, Genk)
  • duurt 2 uur
  • inschrijven kan GRATIS via gouden.avond@gmail.com

Overal in Genk