Expo 'Dit is mijn vriend' - 1 maart tot 15 juni

Vriendschap loopt als een rode draad door het werk van Sebastiaan Van Doninck. De Antwerpse illustrator is dus geknipt voor een overzichtstentoonstelling tijdens Jeugdboekenmaand 2019.

Het team van de jeugdafdeling stelde zelf een expo samen, ‘Dit is mijn vriend’. Een knipoog naar ‘Mijn steen’, het recente boek van auteur Elvis Peeters met tekeningen van Sebastiaan. Op de tentoonstelling zie je daarom een reeks originele illustraties uit dat boek. Sebastiaan toont ook originelen uit ‘Feest’, een van de drie boeken uit de geluksreeks van Leo Bormans, en uit ‘Kat: met hoofdletter K’ van auteur Siska Goeminne. Voorts kruip je kriskras door zijn ander werk aan de hand van prints en reproducties.

Wie het oeuvre van Sebastiaan Van Doninck ontdekt, merkt dat hij in zijn typische stijl bijna altijd dieren tekent, en opvallend vaak vogels. De expo in de bib neemt je daarom mee naar een vogelkijkwand, compleet met boomstammen en nesten. Je kan zelfs door een echte verrekijker turen tot ver buiten de bib. Benieuwd wat je dan te zien krijgt? Rep je naar de jeugdafdeling van de bib!

Expo ‘Dit is mijn vriend’ - Sebastiaan Van Doninck

1 maart tot 15 juni
Jeugdafdeling
gratis