VOLZET - Genk leest De grote cirkel – Maggie Shipstead

Deze sessie van Genk Leest is volzet.

ANDERE DATA

____________________________________________________

Veel gezelliger wordt een leesclub niet: kop koffie, potlood in de aanslag, de vintage setting van het Werkstation en enthousiaste lezers onder deskundige begeleiding. Dàt is al jaren Genk leest!

OVER HET BOEK

Een heerlijk dik boek voor in de zomerkoffer – een literaire pageturner!

Nadat de tweeling Marian en Jamie Graves in 1914 als baby's zijn gered in een schipbreuk, worden ze opgevoed door hun excentrieke oom in Montana. Tijdens een ontmoeting met enkele piloten die over de stad vliegen in versleten dubbeldekkers, begint Marians levenslange fascinatie voor vliegen. Op haar veertiende stopt ze met school en vindt ze een onwaarschijnlijke en gevaarlijke beschermheer, een rijke dranksmokkelaar. Hij zorgt voor een vliegtuig en vlieglessen, in ruil voor haar diensten. Met zijn hulp kan Marian haar droom waarmaken maar de deal zal haar voor altijd blijven achtervolgen, zelfs als zij eenmaal de wereld rondreist, hoog in de lucht.

RECENSIES

'600 pagina's genieten in dit onwaarschijnlijk mooie boek. Historische fictie op haar best!' - JAN Magazine

'Een boek met een enorme narratieve ambitie en schaal. De grote cirkel neemt je mee in een levendige wereld waar je niet meer uit wil komen.' - Juryrapport Booker Prize 2021

BEGELEIDING

Kaat Vrancken (auteur en voormalig lesgever 'literaire creatie' bij Ga voor Kunst)

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Leden Bibliotheek Genk - 10,00 euro, VT-statuut - 5,00 euro

Waar

Bibliotheek Genk

Inschrijven

Informatie

Organisatie

Bibliotheek Genk

Filter op categorie