‘Genkbangers’: docu over Genkse hiphop

Een Amerikaanse documentaire over de Genkse hiphop-scene, in wereldpremière in de bibliotheek. Klinkt redelijk ongelooflijk, maar we verzinnen niks. De jonge Amerikaanse filmmaker Miguel Dorado maakte, met steun en medewerking van de Genkse muzikanten en hun entourage, de documentaire 'Genkbangers'. De film gaat in wereldpremière in de stadsbibliotheek op vrijdag 13 december.

Uniek oeuvre

Projecten als 'Goeie Jongens' haalden al het podium van de Muziekodroom en Pukkelpop. De Genkse scene is ondertussen bekend tot over de landsgrenzen heen. “Ik ben opgegroeid in Los Angeles, een van de belangrijkste steden voor het genre. Ik ben dus niet meer zo snel onder de indruk, maar verschillende artiesten uit Genk zijn daar toch in geslaagd”, vertelt Miguel Dorado. “Wat in deze stad gebeurt, is veel meer dan hiphop maken. Het is een heuse scene, een familie, een collectief van artiesten die een ongelooflijk interessant en uniek oeuvre creëren.”

Twee decennia geschiedenis

De Genkse hiphop raakte Dorade zo hard dat hij er een film over wilde draaien. Miguel Dorado: “Ik hoorde een paar tracks van de groep Onze Zaak, en ik was meteen verkocht. Zo leerde ik onder andere ook Don Luca kennen, Chaz & Djalu, Roach, Youssef, Aria en Avilo, die allemaal opduiken in de film. Zo breng ik twee decennia Genkse geschiedenis én de muziek die daarbij hoort in beeld.

Na de vertoning kan je de regisseur ontmoeten, en trakteert de bib op een speciale performance.

Genkbangers, vrijdag 13 december, 20 uur, muziekafdeling

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Genk

Inschrijven

Organisatie

Bibliotheek Genk ism genkbangers.com

Filter op categorie