Laurens Leurs over Patti Smith

Laurens Leurs, Patti Smith-liefhebber in hart en nieren maakt een reis door het leven van de inmiddels 73-jarige Patti Smith: activiste, punkpriesteres, poëtische ziel en ongenaakbaar icoon.

Naast muzikante en zangeres is Patti Smith ook schrijfster, dichteres, schilderes én fotografe. Bovendien is zij de grondlegster van het punkgenre, en één van de weinige figuren die de pure rock 'n roll belichaamt. Met singles als ‘Horses’, ‘Hey Joe’, ‘Gloria’, ‘Because The Night’ en ‘People Got The Power’ verzet zij zich tegen de algemeen geldende regels en cultiveert ze haar zachte rebellie.

Tijdens deze lezing maakt Laurens Leurs duidelijk dat Patti Smith nog steeds een must see en must hear is in het overspoelde muzieklandschap. Hij laat zien dat ze nog altijd barst van het charisma, en ook minder toegankelijke kunstvormen bij een groot publiek weet te brengen.

De rode draad in de lezing is haar bekroonde autobiografische boek 'Just Kids' uit 2010. Verwacht ook veel muziek die haar inspireerde, en nog steeds drijft.

Laurens Leurs is directeur in Cultuurcentrum Achterolmen en zanger-gitarist van rockgroep The Romans.

Lezing Laurens Leurs

Dinsdag 10 maart