Lezen in tijden van corona: de digitale bib staat voor je klaar!

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020 16.54 u.
Bibliotheek Genk heeft haar dienstverlening aangepast zodat je in deze tijden niet op je leeshonger hoeft te blijven.

We rekenen geen boete aan tijdens de sluitingsperiode. De termijn van alle uitgeleende materialen wordt voor iedereen verlengd zo lang de sluiting duurt.

Inleveren kan altijd via de nachtkluis van de bib, aan de achterkant van het gebouw.

TAKE AWAY - RESERVEER GRATIS ONLINE

Voor wie?

Alle leden van Bib Genk die niet kunnen wachten tot de bib weer open gaat.

Hoe?

• Kijk in de online catalogus of het materiaal dat je wil beschikbaar is.
  • Klik op ‘Waar staat het’
    • Staat er ‘Uitgeleend’: reserveren is dan niet aangewezen omdat het lang kan duren vooraleer deze materialen weer beschikbaar zijn voor uitleen.
    • Staat er ‘Aanwezig’: reserveer!
  • Om te kunnen reserveren: meld je je aan bij MIJN BIBLIOTHEEK.
    • Heb je je nog nooit eerder aangemeld? Maak dan een profiel aan. Hoe dat moet, lees je in 'Mijn bibliotheek'. Lukt het niet? Mail dan naar bibliotheek@genk.be.
    • Zorg dat je telefoonnummer opgenomen is in 'Mijn bibliotheek'.

Hoeveel?

• Je kan tot maximaal 10 materialen per lidmaatschap reserveren. Bijvoorbeeld: heb je 3 boeken thuis? Dan mag je er nog 7 lenen.
  • Let op: e-readers en materialen uit andere bibs zijn voorlopig niet beschikbaar.
  • Je kan je materialen inleveren via de nachtkluis aan de achterkant van ons gebouw.

Wanneer afhalen?

• Er is elke dag een afhaalmoment tussen 10 en 13 uur. Wij maken met elke aanvrager persoonlijk een afspraak. Zorg dus dat wij in het bezit zijn van je telefoonnummer: vul die aan in 'Mijn bibliotheek'.
  • We zorgen ervoor dat er genoeg spreiding is tussen de verschillende afspraken.
  • Afhankelijk van het aantal aanvragen kan het zijn dat je enkele dagen moet wachten op jouw afhaalmoment.

Gereserveerde materialen

Heb je eerder al materialen gereserveerd? We contacteren je persoonlijk om een afspraak te maken.

BOEKENKOFFERS VOOR SCHOLEN

• Leerkrachten die kinderen moeten opvangen kunnen gratis een boekenkoffer aanvragen.
  • We zorgen voor een boekenpakket op maat.

ELKE DAG EEN VERHAAL!

• De jeugdafdeling zorgt elke dag voor een voorleesverhaal: we posten dit elke dag op Facebook en op ons YouTube kanaal.

VIRTUEEL BEZOEK AAN ONZE EXPO’S

Binnenkort op Facebook en YouTube:

• Virtuele expo 'Het ijzelt in juni' in het teken van de jeugdboekenmaand.
  • Virtuele expo 'Patti Smith Complete'.

TIPS VAN DE BIBMEDEWERKERS