Literatuur

Wie?

Jeroen Deraeck is assistent-dienstleider in onze bib. Bijna 40, en eeuwige student: master geschiedenis, cultuurwetenschappen en filosofie, en nu ook nog eens aspirant-theoloog.

Jeroen slaapt (bijna) nooit. Als hij niet studeert, maakt hij muziek - gitaar, bas, drums, toetsen โ€“ of leest hij. Literair profiel? Omnivoor. Wereldliteratuur, met een focus op moraal, filosofie, levensvragen, cultuur en Bildung, en non-fictie over โ€“ euh โ€“ alles.

Wat?

In zijn podcasts vloeien al zijn interesses samen. Hij componeert en speelt zelf de muziek, en vertelt over zijn passies - literatuur, zingeving, filosofie en geschiedenis. In zijn boekenkeuze laat hij zich leiden door de tekenen des tijds.

Hoe?

Jeroen leest elk boek met het potlood in de aanslag. Hij overpeinst, interpreteert en noteert. Pas als hij ook nog eens genoeg info heeft verzameld over boek en auteur, schrijft hij de tekst neer. Het inspreken gebeurt steevast ’s ochtends tussen 5 en 9. Monnikenwerk: teksten worden uitgedund en herschreven, opnieuw ingelezen, en met het nodige knip- en plakwerk opgenomen. Dan zoekt hij de juiste dosis van zijn eigen muziek bij elkaar, speelt alles in op gitaar, bas en piano, en programmeert de overige instrumenten. Rest nog het mixen tot een coherent geheel, voordat het in uw oortjes vloeit. You’re welcome.

Luister!