Annelies Van Dinter en Lotte Dodion - My heart still hums - 20/2

Voor muzikante en multi-instrumentaliste Annelies Van Dinter (Echo Beatty) is Patti Smith muzikaal, als schrijfster én als performer een rolmodel. Samen met dichteres en woordkunstenares Lotte Dodion brengt ze op de openingsavond van de expo een ode aan Patti Smith. ‘My heart still hums’ is een speciale voorstelling op maat van onze bib, rond de muziek, de boeken en de poëzie van Patti Smith.

“Patti Smith is één van de meest veelzijdige en revolutionaire artiesten van haar generatie én de onze", zegt Annelies. "Haar eerlijkheid over de eeuwige zoektocht die artistiek werk met zich meebrengt, en haar zelfvertrouwen dat gepaard gaat met een wondermooie bescheidenheid: dat zie je zelden bij artiesten van haar kaliber. Ik ben blij dat ik me voor deze gelegenheid volledig in haar werk kan onderdompelen.”

Over Annelies en Lotte

Lotte Dodion (1987) is dichter en maker. Haar teksten zijn toegankelijk en eigenzinnig, haar optredens zachte donderpreken. Als haar alter ego Fifi Fatale geeft ze poëtische privé-audiënties in het Poëziebordeel. Samen met muzikante Chantal Acda toert ze met ‘Nu Nog Even Niet’, een intimistische muzikale voorstelling op basis van haar gedichten. In 2020 trekt ze met STUDIO HAIKU door het land.

Annelies Van Dinter (1986) is songschrijver, zangeres, multi-instrumentalist, producer en op alle vlakken een autodidact. Als ‘Echo Beatty’ bracht ze al twee gelauwerde langspelers ‘Tidal Motions’ (2013) en ‘Nonetheless’ (2016) uit. In oktober 2019 bracht ze de EP ‘Ode To The Attempt’ uit op Unday Records. Ze tourde door Europa en stond in 2016 op Pukkelpop. Daarnaast speelde en zong ze onder andere bij Styrofoam, Marble Sounds, Luc Van Acker, Birds That Change Colour, The Black Heart Rebellion en Trixie Whitley.

My heart still hums

Donderdag 20 februari, 20.15 uur (aansluitend op opening expo)

Bibliotheek