Ontdek de bib digitaal met een Hublet

Gepubliceerd op dinsdag 11 januari 2022 8.52 u.
Vanaf nu kan je in de bib gebruik maken van een Hublet. Hublets zijn uitleenbare tablets met het digitale aanbod van de bibliotheek. Uitlenen kan als je lid bent, met je eID of bibkaart.

Je kiest eerst je eigen profiel - kind, jongeren of volwassene. Zo zie je op de Hublets meteen interessante en relevante websites en apps: GoPress om kranten en tijdschriften te lezen, de online catalogus om tussen de rekken op zoek te gaan naar het juiste boek, of gewoon surfen.

Kinderen kunnen dan weer makkelijk toegang krijgen tot BIEBLO, de online tool die helpt een boek te vinden dat het best bij je past.

De Hublets zijn uiteraard goed beveiligd: uitlenen aan een centrale zuil kan alleen met een geregistreerde bib-kaart of identiteitskaart. Dankzij speciale software zijn de tablets buiten de bibliotheek niet meer bruikbaar.

HOE WERKEN DE HUBLETS?