Over de jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Iedereen Leest vraagt aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.

FEEST

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen tussen 1 en 31 maart op verschillende manieren in de kijker zetten. 'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren we een maand lang!

EXPO SISKA GOEMINNE

In onze bib vieren we feest met schrijfster Siska Goeminne. Zij is dit jaar 20 jaar schrijfster! Samen met verschillende illustratoren schreef ze intussen al 20 boeken. Op de tentoonstelling 'De duizend ikken van Siska Goeminne' ontdek je alles over Siska en over haar werk.