Bepaal zelf wat je betaalt voor een activiteit

Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 16.51 u.

Voor een aantal activiteiten en evenementen in de bib hanteren we voortaan het principe 'Pay what you can' ofwel 'Betaal wat je kan'.

Dat betekent dat wij een suggestieprijs vastleggen, maar dat jij ook voor een ander (vastgesteld) bedrag kan kiezen. Als een lager tarief het jou vergemakkelijkt om te komen, mag je dat selecteren. Kan je iets meer betalen, dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Dat beslis je zelf. Bij elke activiteit vind je de suggestieprijs in het vet. De andere mogelijke bedragen, hoger of lager, staan ook duidelijk aangegeven.

PROEFPROJECT MET EVALUATIE

‘Pay what you can’ vervangt het bestaande kortingssysteem voor jongeren, leden van de bib, en doelgroepen. Het tarief voor mensen met recht op een verhoogde tegemoetkoming (VT) blijft wel geldig voor wie daar recht op heeft. In principe is dat de helft van de laagste prijs.

Het gaat voorlopig om een testfase, die loopt tot eind januari. Daarna evalueren we het systeem, en bekijken we vooral ook de impact die deze werkwijze van prijszetting heeft op het bereik van verschillende groepen. Want dat is uiteindelijk de bedoeling: voor zo veel mogelijk mensen een eventuele drempel wegnemen om te genieten van ons aanbod