Limburgse voorronde BK Poetry Slam

Met het BK Poetry Slam brengen we de taal vanuit je slaapkamer, vanop de straat of van waar dan ook naar het podium. Waar anders dan in Genk past de Limburgse voorronde beter, met al dat urban talent?

WAT?

Poetry Slam is een openbare presentatie van zelfgeschreven teksten. Als deelnemer ga je in competitie met anderen, in om het even welke taal. Puur, zonder kostuums, rekwisieten, muziek of lichteffecten - alleen met woorden. Thema en structuur van de teksten zijn vrij. Je presentatie mag drie minuten duren, met 10 seconden speling.

WAAR EN WANNEER?

De Limburgse voorronde vindt plaats in onze bib op donderdag 30 september vanaf 20 uur. Het BK is een initiatief van Creatief Schrijven vzw, in een organisatie van Bibliotheek Genk.

In iedere Vlaamse provincie vindt een voorronde plaats. De winnaars ontmoeten elkaar in de grote finale en nemen het op tegen slammers uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De winnaar van het BK mag de strijd aangaan op het Europees Kampioenschap.

SCHRIJF IN ALS DEELNEMER

Neem deel aan de Limburgse voorronde op 30 september.

IK DOE MEE

Wie weet word jij de opvolger van Inke Gieghaese, die vanuit de Limburgse voorronde het vorige BK Slam Poetry in 2018 won. De juryleden in Genk zijn theatermaakster Layla ├ľnlen, rapper en Goeie Jongen Alberto ‘Zio Io’ Mazzoni, en Aishat Mekiyeva, bevlogen leerkracht. De presentatie is in handen van een andere Goeie Jongen, Gianni ‘Aria’ De Simone.

SCHRIJF IN ALS TOESCHOUWER

Kom je graag kijken en luisteren? Kom die avond rechtstreeks naar de bib. Vooraf inschrijven kan via bibiotheek@genk.be

IK RESERVEER EEN PLEK

Limburgse voorronde: donderdag 30 september, 20 uur, Bibliotheek Genk, Stadsplein 3