Voor u gelezen

Tegen verkiezingen - David Van Reybrouck

Heel wat mensen hebben weinig vertrouwen in 'de' politiek. Verkiezingen om de vier of vijf jaar zorgen ervoor dat politici vooral voor kortetermijnoplossingen kiezen. Lastige uitdagingen en wetsvoorstellen worden op de lange baan geschoven. David van Reybrouck stelt kritische vragen bij de democratie via verkiezingen. Hij pleit voor het loten van politici en via loting samengestelde burgerfora.

Lezer: Vincent Stockx, historicus en leerkracht geschiedenis

Dinsdag 27 november 2018 om 20u

Inschrijven: www.vormingplus-limburg.be (5 euro)

 

Niemand zal hier slapen vannacht - een aanklacht van Rachida Aziz

Van het racisme waar ze keer op keer tegenaan liep, werd ze eerst wanhopig en daarna doodziek. Maar die tijd is voorbij: nu zegt Rachida Aziz de samenleving de wacht aan. Dit boek is een vlammend betoog tegen het structurele onrecht dat onze samenleving de Ander (vrouwen, holebi's, migranten,...) aandoet. Naast de cijfers en feiten zijn het vooral haar eigen ervaringen die binnenkomen.

Lezer: Layla Önlen, vormingswerkster en actrice

Dinsdag 19 februari 2019 om 20u

Inschrijven: www.vormingplus-limburg.be (5 euro)

 

Dieren eten - Jonathan Safran Foer

Tot enkele jaren geleden was Jonathan Safran Foer afwisselend vegetariër en vleeseter. Toen hij echtgenoot en vader werd, stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons bord terechtkomen? In een briljante synthese van filosofie, literatuur, wetenschap en undercoverjournalistiek onderzoekt Foer in 'Dieren eten' de verschillende verhalen die we onszelf vertellen om ons eetgedrag te rechtvaardigen.

Lezer: Katelijne Houben, leerkracht en geëngageerde Genkse

Dinsdag 19 maart 2019 om 20u

Inschrijven: www.vormingplus-limburg.be (5 euro)