Cinébib: stream films

Lid van de bib? Met Cinébib stream je films en documentaires op je eigen toestel, waar en wanneer je wil. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel en haal de betere cinema in huis!

Op het Sooner-platform vind je vooral films uit de hedendaagse Europese onafhankelijke cinema, van bekende klassiekers tot minder bekende parels.

Zo werkt het

 1. Registreer je op Mijn Bibliotheek.

  (Heb je al een Mijn Bibliotheek-profiel? Ga dan meteen naar stap 2.)

 2. Activeer je basisabonnement op Sooner

  (Heb je dit al gedaan? Ga dan meteen naar stap 3.)

  - meld aan op Mijn Bibliotheek
  - scroll naar beneden: toegang tot digitale collecties
  - klik op de tegel filmstreaming  Let op: Dit kan enkel vanuit België. Daarna kan je wel films en documentaires kijken in binnen- en buitenland.

 3. Log in op Sooner

  - klik op het rode Bib-logo  - vul je gegevens in

 4. Kies een film of documentaire 

  - scroll door het aanbod  - kies een film die je wil zien
  - klik op ‘Kijk’.

Let op!
Het Sooner-abonnement voor leden van Bibliotheek Genk is een maandabonnement. Zodra die maand voorbij is, moet je eerst even uitloggen en opnieuw inloggen via Mijn Bibliotheek. Nadat je abonnement op die manier opnieuw geactiveerd is, kan je weer films bekijken.

Over het Cinébib-abonnement

Cinébib geeft je toegang tot het ‘essential’ abonnement van Sooner. Dat betekent dat je kan kiezen uit zowat 1500 titels. Films met een geel ticket op de coverafbeelding horen daar niet bij: die kan je bekijken tegen betaling.

Online streaming

Je kan de films alleen online streamen. Offline kijken na download kan niet.

De films kan je bekijken op computer, tablet, smartphone of TV. Na het inloggen kan je naar één scherm streamen.

Inloggen gebeurt via de webbrowser of via de Sooner-app (Play store - Android of App store - iOS).

Je activeert je account (telkens per maand), en logt in via Mijn Bibliotheek.

Apple TV

In de Apple TV app kies je de optie ‘log in via het web’. Noteer de code die op het scherm verschijnt. Log in op Sooner via je telefoon, tablet of computer. Ga naar je profiel via het ‘hoofd’ icoon rechts boven. Selecteer daar ‘apparaten’ en voer de code in. Klik op ‘verbind’.

Chromecast

Ga naar het Chromecast-icoon op het Sooner-platform (controleer vooraf of je wifi werkt). Verbind met je Chromecast en stream naar je TV.

Nog geen lid?

Heb je nog geen lidmaatschap bij onze bibliotheek? Loop dan even bij ons langs tijdens de openingsuren. We helpen je heel graag verder aan onze onthaalbalie. Ook inwoners van andere gemeenten kunnen bij ons lid worden en gebruik maken van Cinébib!