Levende bibliotheek

In de bibliotheek tref je naast papieren boeken ook ‘levende boeken’ aan. Het zijn mensen van vlees en bloed met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis.

De Levende Bibliotheek geeft je de mogelijkheid om Genkenaren écht te leren kennen. We krijgen niet vaak de kans om anderen te ontmoeten en met hen een gesprek aan te gaan. In de levende bibliotheek kan dat wel!

VERHALEN VAN VLEES EN BLOED

Na een geslaagde tweede editie van de Levende bibliotheek is onze catalogus Levende Boeken uitgebreid met nieuwe verhalen van vlees en bloed. Je kan ze hier in de podcasts herbeluisteren.

DERDE EDITIE VAN DE LEVENDE BIBLIOTHEEK IN 2024

We kijken nu al uit naar de volgende editie van de Levende Bibliotheek. In het najaar starten we de zoektocht naar nieuwe boeken en in het voorjaar 2024 starten de workshops. Martien Vanhaverbeke zal opnieuw instaan voor de begeleiding. Ben jij of ken jij iemand met een bijzonder verhaal? Stel je gerust al kandidaat via bibliotheek@genk.be. Meer nieuws volgt in november.

Bibliotheek Genk en de Dienst Diversiteit en Gelijke kansen organiseren in samenwerking met Avansa Limburg voor de tweede keer De Levende Bibliotheek in Genk. De levende boeken werden gecoacht door Martien Vanhaverbeke.