Over Siska Goeminne

Siska is geboren op 30 oktober 1968 in Deinze (Oost-Vlaanderen). Ze is de oudste van drie zussen. Als kind schrijft Siska al verhaaltjes en verhalen. Ze droomt er dan al van schrijver te worden.

Op haar 18de gaat ze in Leuven Germaanse filologie studeren. Siska trouwt met haar lief Staf Roels, blijft in Leuven wonen, en wordt moeder van Marieke, Lieze, Kato en Jef.

4 kinderen, 4 boeken

Een gesprek met Marieke (dan 7) over ‘denken’ leidt in 2001 tot haar eerste boek, Het hoofd van Marieke. ​Haar tweede boek is voor Lieze: De billen van Mamoe. Wie heeft mij uitgevonden? is het boek voor Jef, over de grote zoektocht van een kleine jongen. Kato ten slotte krijgt haar boek in 2006, Twee meisjes.

Sinds 2005 is ze voltijds schrijver. Daar is ze nog elke dag blij om.

Taalacrobaat

Siska werkt voor verschillende uitgeverijen. Ze schrijft luisterboeken, vertaalt, en blijft vooral ook zelf haar eigen boeken verzinnen - van een boekje voor eerste lezers over kinderboeken en jeugdromans tot een makkelijk leesbaar verhaal voor grote mensen.

Siska is een echte taalacrobaat. In haar boeken zijn verlangen en verwondering cruciaal, met vaak ook een vleugje filosofie. Als ze niet in haar knusse boekenkamer zit, trekt ze langs scholen, bibliotheken en cultuurhuizen om er vol passie over haar boeken te vertellen.

Intussen is Siska oma: haar eerste kleinkind heet Sonne.

'De duizend ikken van Daan' is een van haar meest recente boeken, met tekeningen van Merel Eyckerman.

© foto Michiel Devijver (Iedereen Leest)

DE WEBSITE VAN SISKA